Productie van Immo Video's of Vastgoedfilms in HD

Hoe wordt vastgoed vandaag verkocht?

Nieuwe tool voor online vastgoedmarketing

De snel evoluerende vastgoedmarkt heeft behoefte aan nieuwe marketingtools. Heeren & Hillewaere Vastgoed klopte bij Linkman aan voor de ontwikkeling van een gloednieuwe service die ze haar klanten wil aanbieden: de productie van een immo video of vastgoedfilmLinkman bedacht een concept en zorgde voor de productie van een film die de kracht en mogelijkheden van content marketing, online video en sociale media combineert.

Het belang van een immo video

Het werk van een vastgoedmakelaar is de laatste jaren erg veranderd. Wie op zoek is naar vastgoed heeft er heel wat nieuwe kanalen bijgekregen om panden op te zoeken, met elkaar te vergelijken en informatie in te winnen. Het aantrekken van potentiële kopers naar de vastgoedportefeuille vereist van een makelaar nieuwe verkoops- en marketingtechnieken.

Promotional video for real estate video production | Heeren & Hillewaere | aerial photography | steadicam walkthrough from Linkman | Digital Agency on Vimeo.

Online uitdagingen voor de vastgoedmarkt

Meestal start de zoektocht op het internet. Vastgoedwebsites en diverse online tools hebben het mogelijk gemaakt om aanbiedingen van particuliere verkopers en makelaars tegenover elkaar af te wegen. De rol van sociale media is ook enorm toegenomen in de vastgoedmarkt. Individiduele posts, gedeelde berichten, aanbevelingen en suggesties van vrienden en volgers worden een stuk sneller opgepikt en leiden er toe dat panden sneller van eigenaar verwisselen .

Opvallen met video content

Online video en video in het algemeen hebben een veel grotere impact dan een foto. Op het vlak van vastgoedverkoop geldt dit zeker. Een korte video mooie in hoge definitie zegt veel meer over de sfeer en structuur van een woning dan een mooie foto.  De combinatie van bewegende beelden, auditieve elementen en een ruimtelijk gevoel zorgen ervoor dat je letterlijk wordt ondergedompeld in de 'ambiance' van een woning. Video's vallen niet alleen meer op online, ze worden ook meer en aandachtiger bekeken.

Op vraag van de klant

Heeren & Hillewaere, een gerenomeerd Belgisch vastgoedkantoor, vroeg ons een professionele videoproductie te ontwikkelen. De missie : een mooie eerste indruk kunnen maken bij kopers die op zoek zijn naar woningen in het hogere segment. Immo video's bestaan al langer dan vandaag. Het fenomeen van een 'echte vastgoedfilm' is recenter. We legden de lat hoog en gingen voor een High Definition immo video die veel meer is dan een snelle walkthrough.

Real estate video | Heeren & Hillewaere | HD Vastgoedfilm | aerial photography | steadicam walkthrough from Linkman | Digital Agency on Vimeo.

Productionele aanpak immo video

Nieuwe mogelijkheden qua opnametechnieken met H-DSLR camera's, beelstabilisatie, luchtfotografie en post-productie stelden ons in staat om een professionele equipe samen te stellen waarmee we deze vastgoedfilms voor een zeer aantrekkelijk budget kunnen realiseren. Dit is op zich vrij uitzonderlijk voor een film waarin je met behulp van een steadicam door een woning 'zweeft' en hoogwaardige vliegende camera's zorgen voor verbluffende aerial photography.

Het resultaat : de HD immo video

Na enkele test-opnames is de eerste HD vastgoedfilm een feit. Klanten van Heeren & Hillewaere kunnen sinds kort een beroep doen op de HD videoproductie skills van Linkman. In deze promofilm krijg je een blik achter de schermen en wordt het hoe en waarom van een vastgoedfilm uitgelegd door Roel Druyts, CEO van Heeren & Hillewaere. Het vastgoedkantoor speelt in dit verhaal een pioniersrol en opent met deze service nieuwe perspectieven op vlak van vastgoedverkoop.